Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Τει Πάτρας

αφίσα του δικτύου εργατικής αλληλοβοήθειας σχετικά με την κατάληψη στέγης στη Ν. Γύζη

diktyo 38

________________________________________

παρέμβαση στο δημαρχείο τρίτη 27 αυγούστου…

από το δίκτυο εργατικής αλληλοβοήθειας σχετικά με τις καταστροφές πραγμάτων κατά την εκκένωση του παραρτήματος. Μοιράστηκε το κείμενο της παρακάτω αφίσας μέσα κι έξω από το δημαρχείο.

αφίσες από το δίκτυο εργατικής αλληλοβοήθειας που κολλήθηκαν στους χώρους του τει σχετικά με την κατάληψη στέγης στη Ν. Γύζη 31.

001002

________________________________________

αφίσα σχετικά με την καταστροφή πραγμάτων στο παράρτημα από το δήμο πατρέων

pliatsiko lehlasies katastrofes-page-001

Όπως γράψαμε στην αφίσα μας αρέσει να μιλάμε με ντοκουμέντα. Παραθέτουμε λοιπόν κάποιες φωτογραφίες (οι οποίες τραβήχτηκαν τέλη ιούλη από την ομάδα βίντεο και φωτογραφίας του Τεχνάσματος και το οποίο ευχαριστούμε) από χώρους του παραρτήματος και στις οποίες φαίνονται τα πράγματα τα οποία αναφέρουμε στη λίστα. (υπάρχουν στη διάθεσή μας και άλλες φωτογραφίες αλλά και βίντεο από τα πράγματα που ήταν στους διάφορους χώρους του παραρτήματος)

το πρώτο σετ φωτογραφιών είναι κυρίως από τον πάνω χώρο του παραρτήματος. Οπότε φαίνονται πράγματα κυρίως υποδομής καφενείου και κουζίνας

στο δεύτερο σετ φωτογραφιών φαίνονται πράγματα που είχαν δοθεί για χρήση για σκοπούς της ομάδας αρχείου του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου Ανατόπια. Φαίνεται επίσης και η ποσότητα του -συσκευασμένου σε κούτες και σακβουαγιαζ- αρχειακού υλικού το οποίο καταστράφηκε όπως και αναφέρεται σε αφίσα του χώρου αυτού.

το τρίτο σετ φωτογραφιών είναι από το συνεργείο ποδηλάτων που λειτουργούσε στο παράρτημα αλλά και από το δωμάτιο που διαμορφώθηκε από την αναρχική ομάδα «Δυσήνιος Ίππος» δίνοντας τη δυνατότητα πρόσβασης στο ίντερνετ, σχεδιασμού αφισών και έντυπου υλικού, δανεισμού και ανάγνωσης βιβλίων. (http://ipposd.wordpress.com/page/2/). Επίσης και μία φώτο από το δωμάτιο των μαθητών και του αυτόνομου μαθητικού στουντίου.

το τέταρτο σετ φωτογραφιών είναι από τον χώρο που χρησιμοποιούταν σαν αποθήκη και από το δίκτυο και στο οποίο είχαν αποθηκευθεί συσκευές αλλά και ποσότητα ξυλείας. Ξυλεία που χρησίμευσε ουκ ολίγες φορές για τους σκοπούς του δικτύου όπως για κατασκευή τραπεζιών, πάγκων, βάσεων καναπέδων και πολλά άλλα.

Για τελευταία αφήσαμε μια φωτο που δείχνει μεταξύ άλλων και ένα κόκκινο δίτροχο. Εμείς το λέγαμε το εργαλείο μιας και με αυτό μεταφέραμε για αποθήκευση στο παράρτημα πάρα πολλά πράγματα από διάφορες περιοχές. Δεν του φαίνεται αλλά κάνει δουλειά! Χάθηκε και αυτό.

e

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερα στις ηλεκτρικές συσκευές που είχε το δίκτυο υπό τη διαχείρισή του είχαν κολληθεί αυτοκόλλητα με το όνομα του δικτύου αλλά και με το κείμενο παρουσίασης. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε δύο φωτογραφίες:

Προκύπτει λογικά το συμπέρασμα ότι αυτοί που τα καταστρέψαν (δηλ. οι διάφοροι του δήμου πατρέων) μιας και ξέρουν φανταζόμαστε να διαβάζουν, το έκαναν γνωρίζοντας σαφώς για ποια χρήση προορίζονταν. Επειδή το κείμενο δε διαβάζεται εύκολα από τη φωτογραφία πατήστε εδώ για την κανονική του μορφή.

Και επειδή στις μέρες το θράσος κάποιων περισσεύει οι κύριοι σιγαλός και φίλιας δεν ντράπηκαν να αναφερθούν στην τηλεόραση σε όλες αυτές τις συσκευές και τα πράγματα σα να ήταν σκουπίδια. Η ομολογία τους είναι και αυτή ένα ντοκουμέντο οπότε και την παραθέτουμε σε βίντεο

Μία τελευταία παρατήρηση. Βλέποντας το πρώτο σετ φωτογραφιών διακρίνεται στο ταβάνι το σύστημα εξαερισμού-κλιματισμού που εγκαταστάθηκε την εποχή της προηγούμενης «αξιοποιήσης». Αναρωτιόμαστε γιατί οι υπεύθυνοι του δήμου το αναφέρουν ως ξηλωμένο και κατεστραμμένο. Μήπως θέλουν να το πετάξουν και αυτό στην ξερόλακκα ή μήπως γιατί δε δούλευε εξαρχής πρις 15 τόσα χρόνια που το έβαλαν;

________________________________________

σχετικά με την εκκένωση των καταλήψεων από το δίκτυο εργατικής αλληλοβοήθειας και κινηματικών υποδομών

osc12015

________________________________________

αφίσα από το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι τει για τους 4 συλληφθέντες του εργαλειοφόρου

6-11-13 teliko-page-001a

________________________________________

αφίσα της κατάληψης Ν. Γύζη 33-αυτοδιαχειριζόμενο στέκι τει…

afisa astp gia esties-page-001

________________________________________

συγκέντρωση ενάντια στις αστυνομικές επιχειρήσεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σε όσους στρώνουν το έδαφος σε αυτές. Την πέμπτη 31 οκτώβρη στις 10 πμ στον κεντρικό διάδρομο του τει στο μαυροκόκκινο τραπεζάκι.

asoee-page-001

Η προκήρυξη που μοιράζαμε στη σημερινή συγκέντρωση εδώ. Και κάποιες φωτογραφίες από τη συγκέντρωση.

________________________________________

7 χρόνια για μια αντιεξουσιαστική παρέμβαση στην περιοχή του τει

7 xronia mpala sto tei-page-001

________________________________________

συγκέντρωση-μικροφωνική για το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Τει στο Πανεπιστήμιο Πατρών

μικροφονικη για τει απο πανεπιστημιο

________________________________________

Ανταπόκριση από την συγκέντρωση μνήμης και οργής στο ΤΕΙ Πάτρας σήμερα 26 Σεπτέμβρη.

Στις 26 Σεπτέμβρη 2013 στις 10:30 το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μνήμης και οργής για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι τει στην κεντρική πύλη του ΤΕΙ. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μοιράζονταν κείμενα του Στεκιού ΤΕΙ (για το κείμενο εδώ ) και της αυτοοργανωμένης συλλογικότητας Σαμποτέρ (για το κείμενο εδώ ) ενώ διαβάζονταν και από μικροφωνική που είχαμε στήσει και έπαιζε κομμάτια του Παύλου Φύσσα (γνωστού και ως killah p).

Με το τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποιήσαμε πορεία κάνοντας τον κύκλο του ΤΕΙ. Ξεκινώντας από την κεντρική πύλη ανεβήκαμε την πανσελήνου περνώντας μέσα από το χώρο που βρισκόταν το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΤΕΙ (το οποίο είναι υπό την ιδιοκτησία του ΤΕΙ Πάτρας, εκκενώθηκε στις 5 Αυγούστου μαζί με τις καταλήψεις του Παραρτήματος και Μαραγκοπουλείου και βρίσκεται ακόμα υπό τη διαχείριση της αστυνομίας), συνεχίσαμε από την Θεοτοκοπούλου στην Αυλώνος και πάλι πίσω στην είσοδο του τει καταλήγοντας στον κεντρικό διάδρομο και κάνοντας και μια στάση έξω από το γραφείο του Προέδρου του ΤΕΙ Καπλάνη όπου μοιράσαμε και τα σχετικά κείμενα.

Image tel2CIMG3577telCIMG3557

________________________________________

κείμενο από το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι τει

astp

________________________________________

Συγκέντρωση μνήμης και οργής για το θάνατο του Παύλου Φύσσα στην κεντρική πύλη του Τει Πάτρας

page_13

________________________________________

Επιτέλους μετά από 43 μέρες σιωπής το Τει Πάτρας αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση της 5ης Αυγούστου

page_11

________________________________________

Συγκέντρωση από το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι τει στον κεντρικό διάδρομο του Τει

Μοιράστηκαν κείμενα και διαβάστηκαν από τη μικροφωνική και στο τέλος ακολούθησε ενημέρωση του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί.

1ταμπλό με αφίσες από εκδηλώσεις που είχαν γίνει στο στέκι

2

________________________________________

Συγκέντρωση-μικροφωνική και ενημέρωση στον κεντρικό διάδρομο του τει στις 11:00 αύριο παρασκευή 13 σεπτέμβρη

tei mikrofoniki

________________________________________

αφίσες που κολλιούνται στο τει από το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι

paliopaida(1)

vivlio tei

________________________________________

αφίσα που κολλήθηκε γύρω από το δημαρχείο και στη γειτονιά πίσω από το τει και κάποιες φωτογραφίες από την κατάληψη Ν. Γύζη 33-αυτοδιαχειριζόμενο στέκι τει

 rebeskedes

Κατι που μπορεί να προσέξει ο καθένας είναι ότι οι μπάτσοι δεν έδειξαν φωτογραφίες από το στέκι τει ούτε άφησαν τους φίλους τους τους δημοσιογράφους να τραβήξουν πλάνα. Φαίνεται πως τα ευρήματα δε βοηθούσαν τη συνήθη σκηνοθεσία που να ταιριάζει στη μηντιακή θεαματική και χοντροκομμένη τους προπαγάνδα που απευθύνεται σε ένα κοινό που είναι έτοιμο να χάψει τα πάντα και προτιμάει να βλέπει τα πράγματα μέσα από τον παραμορφωτικό καθρέφτη των μμε. Ήταν τόσο το ξενέρωμά τους που αφού κατέστρεψαν ότι μπορούσαν και πήραν ό,τι αξίας υπήρχε (μηχανήματα στουντίου, υπολογιστές) παράτησαν τη δουλειά στη μέση. Οπότε θα δείξουμε εμείς μερικές φωτογραφίες από την κατάληψη Ν. Γύζη 33-αυτοδιαχειριζόμενο στέκι τει.

Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται κομμάτι από το βιβλιοπωλείο, τη δανειστική βιβλιοθήκη και τα ράφια με έντυπα που υπήρχαν στο στέκι. Προφανώς επειδή μάλλον θεωρήθηκαν όπλα πετάχτηκαν σε κάδους σκουπιδιών από τους «αξιοποιητές» του τει και της αστυνομίας. Μέρος από αυτά διασώθηκε αλλά δυστυχώς όχι όλα.

Στην επόμενη φωτό φαίνεται άλλη μια «εγκληματική» δραστηριότητα που λάμβανε χώρα στο στέκι, αυτής του αυτοδιαχειριζόμενου στουντίου τεχνάσματος. Ευτυχώς τα μηχανήματα χάρη στην όσο γινόταν πιεστική παρουσία και διεκδίκηση ανθρώπων του στεκιού έγινε εφικτό να σώθούν με λίγες ζημιές ή απώλειες από το μένος των «αξιοποιητών».

ta

h

9

Τα παραπάνω πριν την εκκένωση. Π.χ. στην τελευταία φωτογραφία βλέπουμε πως ήταν ο δρόμος μπροστά από το στέκι με τους πίνακες ανακοινώσεων γεμάτους με αφίσες όπου ο καθένας μπορούσε να σταθεί και να διαβάσει.Ας δούμε τώρα και κάποιες φωτογραφίες αφότου ξεκίνησε η «αξιοποίηση» του κτιρίου.. Προφανώς και χέστηκαν για τους γείτονες που τους έχουν κάνει πόσα τηλεφωνήματα για να μαζέψουν τα κατεστραμμένα πράγματα που άφησαν στο δρόμο.

 3

Εδώ φαίνεται ότι τα όργανα του κράτους αφαίρεσαν και τη μαυροκόκκινη σημαία που κρεμόταν από το κοντάρι στην ταράτσα. Όχι τίποτα άλλο αλλά επειδή πολλή φιλολογία παίζει για τις σημαίες που είναι καρφωμένες σε ξύλινα κοντάρια (κάτι που κάνουν εδώ και δεκαετίες από πολιτικά κόμματα μέχρι συνδικάτα), ας μην κοροϊδευόμαστε κι ας παραδεχτούν οι εχθροί μας ότι ουσιαστικά τις σημαίες μας τις αντιμετωπίζουν ως τέτοιες. Και ως τέτοιες τις κατάσχουν και όχι επειδή είναι όπλα και βλακείες. Επειδή προφανώς εχθρεύονται αυτό που εκπροσωπούν τα σύμβολά μας.-

κι ένα βίντεο που δείχνει πώς είναι ο χώρος δυο βδομάδες μετά

________________________________________

Κάποια πρώτα λόγια σχετικά με την κατάληψη Ν.Γύζη 33

Χωρίς τίτλο

________________________________________

Την παρασκευή 21/6 θα πραγματοποιηθεί αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο από τις 18:00 και στις 20:00 θα ακολουθήσει Hip Hop Live με τους Ανεξέλεγκτη Σύγκρουσης Πορεία & Επίθεση Κατά Μέτωπο, στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΤΕΙ Πάτρας (Κατάληψη Νικολάου Γύζη 33) για  την οικονομική ενίσχυση της μουσικής κολεκτίβας «ΔΙΣΚΟΚΟΠΤΕΙΟΝ DiskollectiV».

Η εκδήλωση γίνεται με τη στήριξη του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΤΕΙ πάτρας & της ομάδας αυτοοργανωμένης έκφρασης ΤΕΧΝΑΣΜΑ.

21-6-DiskollectiV-flattena

________________________________________

Αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο απο το studio «Τέχνασμα»κάθε τετάρτη μετά τις 18:00 στην κατάληψη Ν.Γύζη (πίσω απο τα τει Πάτρας).

τεχνκαφ

________________________________________

Προβολή του ντοκυμαντέρ «Πως το καταλάβαμε» και στη συνέχεια Hip-Hop Live στη κατατάληψη Ν.Γυζη 33 πίσω απ’ τα Τει Πάτρας την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 18:00

διυηιπηοπστεκι τει

h

________________________________________

προβολή ντοκιμαντέρ για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 2006-2007…

provoli tei gia foititika

________________________________________

Προβολή ταινίας στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Τει Πάτρας

Η ταινία του Banksy δείχνει στιγμές από την “τέχνη” των δρόμων και συγχρόνως αναδεικνύεται ο κίνδυνος για κάθε έκφραση και δημιουργία που είναι έξω από τη βιομηχανία των τεχνών… Ο κίνδυνος της αφομοίωσης ώστε να μην αφεθεί τίποτα έξω από την σκοπιμότητα του κέρδους. Οποιοσδήποτε δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση ενάντια στην τέχνη ως κομμάτι του εξουσιαστικού και κερδοσκοπικού μηχανισμού θα βρεθεί θέλοντας και μη στην σφιχτή αγκαλιά των εξουσιών…

ettgs

________________________________________

Αφίσα αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους…

astp

________________________________________

σχετικά με την εισαγγελική παρέμβαση του Τέντε σχετικά με τις καταλήψεις…

…και την επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας στο κατειλλημμένο κοινωνικό κέντρο Βοξ και την κατάληψη της βαλτετσίου 60 στα Εξάρχεια.

πανό έξω από το παράρτημα από τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ΑΝΑΤΟΠΙΑ

χαρτοπανό από πρωτοβουλία του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΤΕΙ πάτρας

________________________________________

αφίσα αλληλεγγύης στους μετανάστες…

________________________________________

σχετικά με την υπόθεση του αναρχικού ολικού αρνητή στράτευσης Γ. Κορωναίου

αφίσες κι ένα κείμενο από την πρωτοβουλία από το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι τει πάτρας

ενημέρωση από τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο Γ.Κ.

Στα πλαίσια του συντονισμού δράσεων στο Γ.Κ. την παρασκευή 9 δεκέμβρη έγινε μικροφωνική-συγκέντρωση στην πλατεία Όλγας και ακολούθησε ενημέρωση για την υπόθεση και προβολή της ταινίας «full metal jacket» στο παράρτημα.

Την επόμενη μέρα έγινε διαδήλωση αλληλεγγύης από 150 περίπου συντρόφους και συντρόφισσες η οποία είχε καλεστεί από τη συνέλευση ενάντια στην ταξική και κοινωνική ειρήνη ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ, από τη συνέλευση αναρχικών ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά – ΕΡΓΑΛΕΙΟΦΟΡΟΣ, από τη συνέλευση αναρχικών-αντιεξουσιαστών-αυτόνομων για την παρέμβαση στις σχολές ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΓΡΑΝΑΖΙ και από τηναναρχική ομάδα ΔΥΣΗΝΙΟΣ ΙΠΠΟΣ.

Η διαδήλωση πέρασε και από το στρατολογικό γραφείο πάτρας στο οποίο γράφτηκαν συνθήματα και πετάχτηκαν μπογιές όπως είχε προαποφασιστεί από το συντονισμό.

Οι μπάτσοι ακολουθούσαν σχετικά κοντά στο μπλοκ καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας όμως η περιφρούρηση της πορείας έδειχνε ότι δεν ήμασταν διατεθειμένοι να διαπραγματευτούμε την πολιτική μας παρουσία στο δρόμο. Η πορεία είχε παλμό και φωνάζονταν συνεχώς συνθήματα όπως «αρνήσου το στρατό, αρνήσου τη θητεία – αρνήσου την κατάταξη και την ιεραρχία», «το πάθος για την ανυποταξία – είναι δυνατότερο απ’ τα στρατοδικεία», καμένο το εθνόσημο φαντάζει πιο ωραίο – αλληλεγγύη στο μάκη κορωναίο», «λακέδες – φονιάδες – καραβανάδες», «είμαστε hip hop, δεν πάμε για επ.οπ. – είμαστε και πανκς, δε μπαίνουμε σε τανκς», «δεν πάμε στο στρατό ούτε για τα λεφτά – μπράβοι δε θα γίνουμε για τα αφεντικά» και πολλά άλλα. Η διαδήλωση αλληλεγγύης στο Γ.Κ. ήταν άλλη μια κίνηση ανάμεσα σε πολλές άλλες που έδειξε ότι σε καιρούς κρίσης που τα αφεντικά και το κράτος ακονίζουν τα δόντια τους (με πρώτους και καλύτερους τους μπάτσους και τις ένοπλες δυνάμεις), κάποιοι όχι μόνο δεν είμαστε διατεθειμένοι να φάμε τις πατριωτικές φόλες αλλά επιδιώκουμε να στραφούμε έμπρακτα ενάντια σε όσα μας ετοιμάζουν και να φτιάξουμε καλύτερες θέσεις μάχης για να αντιμετωπίσουμε όσους μάς καταπιέζουν και μάς εκμεταλλεύονται καθημερινά. Όχι ψάχνοντας τον εχθρό κάπου μακριά αλλά αναγνωρίζοντάς τον δίπλα μας στο πρόσωπο του μπάτσου, του εργοδότη, του καραβανά, του δημοσιογράφου, του πολιτικού… Και ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνο εμείς που τη βλέπουμε έτσι αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι. Μένει να βρεθούμε και να συμπράξουμε.

Επόμενη κίνηση δε μπορεί παρά να είναι η παρουσία μας στο στρατοδικείο Ιωαννίνων στις 13 δεκέμβρη όπου θα δικαστεί από τα μιλιταριστικά καθάρματα ο Γ.Κ. Θα είμαστε εκεί όχι γιατί ο Γ.Κ. είναι φίλος μας αλλά επειδή η υπόθεσή του μάς αφορά όλους και όλες. Για να δείξουμε στους στρατοδίκες ότι απέναντι στους χακί τους εκβιασμούς κανένας δε θα είναι μόνος του.

(όσοι και όσες ενδιαφέρονται να μεταβούν στα γιάννενα μπορούν να έρθουν τη Δευτέρα στις 19.00 στο παράρτημα)

για την ανταπόκριση συνέλευση ενάντια στην ταξική και κοινωνική ειρήνη ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κατά τις 8.30 το πρωί ξεκινήσαμε με πορεία από την κατάληψη ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ για να φτάσουμε στο στρατοδικείο Ιωαννίνων. Εκεί συναντήσαμε έναν ολόκληρο στρατό από μπάτσους να μας περιμένουν (μιλάμε για καμιά εκατοστή ματάδες -αρκετοί από αυτούς κουκουλωμένοι- και καμιά 30άρα από άλλα είδη γουρουνιών). Εμείς ήμασταν λίγο παραπάνω από 100 άτομα που μοιράζαμε κείμενα και φωνάζαμε συνθήματα και τουλάχιστον 30 από μας μπήκαν μέσα να παρακολουθήσουν τη δίκη. Ο δικηγόρος αρχικά μίλησε για αναρμοδιότητα του στρατοδικείου να δικάσει τον Κορωναίο αφού αυτός δεν έχει παρουσιαστεί σε στρατόπεδο άρα δεν είναι στη δικαιοδοσία του στρατού. Κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό. Η δίκη συνεχίστηκε με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης που μίλησαν για το ρόλο του στρατού, εξέθεσαν τους λόγους για τους οποίους τον αρνούμαστε και υπερασπίστηκαν την επιλογή του Κορωναίου περνώντας σε γενικές γραμμές το μήνυμα στους στρατοδίκες ότι όσες διώξεις κι αν γίνουν οι αρνήσεις μας θα αποδεικνύονται δυνατότερες. Οι στρατοδίκες σε αυτή τη δίκη είχαν φορέσει το ανθρώπινό τους πρόσωπο, ήταν σχετικά φιλικοί και έκαναν συνέχεια παραινέσεις τόσο στους μάρτυρες όσο και στον κατηγορούμενο να δεχτούν την εναλλακτική θητεία ώστε να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο και όχι το θεσμό του στρατού αφού διαφωνούν με αυτόν. Για να λάβουν την απάντηση πως η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο δε μπορεί να γίνεται υπό την εποπτεία ενός βάρβαρου εξουσιαστικού μηχανισμού όπως ο στρατός (και μάλιστα δουλεύοντας αμισθί για το κράτος) αλλά μόνο μέσα από οριζόντιες διαδικασίες όπου οι ίδιοι οι εκμεταλλευόμενοι θα αποφασίζουν ποιες είναι οι ανάγκες τους και πως θα τις ικανοποιούνε. Τονίστηκε επίσης πως η μόνη μας προσφορά στο κοινωνικό σύνολο θα είναι ο αγώνας για την κοινωνική απελευθέρωση από τα δεσμά του κράτους, των αφεντικών και των μπράβων τους. Τελικά οι κατά τα άλλα «φιλικοί» στρατοδίκες υπηρετώντας πιστά το ρόλο που τους έχει ανατεθεί από αυτό το σύστημα καταδίκασαν τον Κορωναίο σε 6 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή (ποινή εφέσιμη κι εξαγοράσιμη). Όπως και να έχει ο αγώνας ενάντια στο θεσμό του στρατού, το διάχυτο μιλιταρισμό και τα εθνικά ιδεώδη συνεχίζεται…

για την ανταπόκριση ΓΦΚ

________________________________________

Προβολή του ντοκυμαντέρ «οι ταξικοί αγώνες στο προσκήνιο 1974-1977″. 

________________________________________

Προβολή ντοκυμαντέρ για την εξέγερση του νοέμβρη του ’73 και τους αγώνες της μεταπολίτευσης. 

________________________________________

προβολή ταινίας στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΤΕΙ την παρασκευή 28 οκτώβρη

________________________________________

προβολή ταινίας στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΤΕΙ

________________________________________

προβολή στο αυτοδιαχειριζόμενο στεκι τει

________________________________________

προβολή ταινίας  στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΤΕΙ πάτρας

Προβολή της ταινίας «full metal jacket» ενάντια στο στρατό στο στέκι ΤΕΙ σήμερα στις 19.30.

________________________________________

προβολή ντοκιμαντέρ στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι τεί 16/11

________________________________________

προβολή ταινίας και party στο στέκι τει την παρασκευή

________________________________________

τσικνοπέμπτη στο στέκι ΤΕΙ

________________________________________

προβολή ταινίας στο στέκι ΤΕΙ Πάτρας

________________________________________

Oi/punk party στο στέκι ΤΕΙ πάτρας

________________________________________

προβολή ταινίας στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι τει στις 17-12

________________________________________

Αντιεκλογική προβολή της ταινίας «Δουλεύοντας με το πάσο μας» από τον ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΙΑ σε συνεργασία με την ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΡΟΠΡΟΒΟΛΩΝ από το στέκι του ΤΕΙ.

προβολή στο τει ενάντια στις εκλογές_Page_1

προβολή στο τει ενάντια στις εκλογές_Page_2

προβολή στο τει ενάντια στις εκλογές_Page_3

________________________________________

3ήμερο αλληλεγγύης στις καταλήψεις

katalipseis

________________________________________

δε φεύγουμε ούτε με σφαίρες

________________________________________

Αφίσα εκδήλωσης για την εξέγερση του Δεκέμβρη που θα γίνει την Τρίτη 26 Μάη στις 20.00 στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΤΕΙ Πάτρας. Θα προβληθεί το video της ομάδας visual void με αναλυτική παρουσίαση της εξέγερσης σε Αθήνα και Πάτρα.

________________________________________

προβολή στην κατάληψη του στεκιού τει

________________________________________

proti afisa-page-001aκαι η πρώτη προκήρυξηkeimeno stekiou-page-001a

________________________________________

Advertisements